Sprøde minitundeller

Sprøde minitundeller

Madredaktør Mette Mølbak har udvalgt minitundellerne som en yndling blandt alle retterne i konkurrencen om Danmarks bedste hverdagsmad. Prøv dem i dag!

1

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse tun
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 30 g gulerod, revet
  • 4 spsk havregryn
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dråber tabasco
  • ¼ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk solsikkeolie
  • Topping:
  • 50 g sesamfrø
  • ½ - 1 dl chilisauce.
  • Tilbehør:
  • nudler, ris eller pasta
  • 3 hakkede forårsløg
  • ½ rød chili.
  • Dressing:
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk citron
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk soja

Sådan laver du minitundeller:

  1. Sæt ris eller pasta over, eller forbered nudler efter anvisning på pakken.
  2. Åbn tundåsen, og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, ½ potte hakkede koriander, tabasco og salt og peber.
  3. Pisk farsen godt sammen, til den bliver lind og ensartet, og sæt den på køl i ca. 30 min.
  4. Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  5. Hak forårsløg og chili fint, og vend med dressingen. Hæld over risen/nudlerne/pastaen, og vend rundt.
  6. Servér tundellerne med tilbehøret og drys med sesamfrø og frisk koriander.
  7. Fra kategorien Til 1 person, indsendt af Malou Rotvel Pagh, 39 år, Viby J.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
  9. Prøv også squashspaghetti med øko-oksedeller