Sprøde minitundeller
Madredaktør Mette Mølbak har udvalgt minitundellerne som en yndling blandt alle retterne i konkurrencen om Danmarks bedste hverdagsmad. Prøv dem i dag!
1
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1 dåse tun
- 1 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- 30 g gulerod, revet
- 4 spsk havregryn
- 1 potte frisk koriander
- 2 dråber tabasco
- ¼ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk solsikkeolie
- Topping:
- 50 g sesamfrø
- ½ - 1 dl chilisauce.
- Tilbehør:
- nudler, ris eller pasta
- 3 hakkede forårsløg
- ½ rød chili.
- Dressing:
- 2 spsk olie
- 1 spsk citron
- 1 spsk honning
- 2 tsk soja
Sådan laver du minitundeller:
- Sæt ris eller pasta over, eller forbered nudler efter anvisning på pakken.
- Åbn tundåsen, og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, ½ potte hakkede koriander, tabasco og salt og peber.
- Pisk farsen godt sammen, til den bliver lind og ensartet, og sæt den på køl i ca. 30 min.
- Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Hak forårsløg og chili fint, og vend med dressingen. Hæld over risen/nudlerne/pastaen, og vend rundt.
- Servér tundellerne med tilbehøret og drys med sesamfrø og frisk koriander.
- Fra kategorien Til 1 person, indsendt af Malou Rotvel Pagh, 39 år, Viby J.
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
- Prøv også squashspaghetti med øko-oksedeller