Sprøde salviefritter
Fritterne er fantastisk tilbehør til alt kalvekød og stegt eller grillet fisk
4
Ingredienser
- 40 store salvieblade
- olivenolie
- Dej:
- 50 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1 æg
- 1 dl øl
Sådan laver du salviefritter:
- Pisk ingredienserne til dejen sammen, til der ikke er flere klumper. Lad dejen hvile i en halv time. Skyl bladene, og lad dem tørre helt. Varm en lille pande op med 2 cm olivenolie i bunden. Når olien er så varm, at den syder om en tændstik, dypper du bladene enkeltvist i dejen, lader dem dryppe lidt af i nogle sekunder, og steger dem sprøde i olien. Du skal straks proppe dem helt ned i olien. En stegepincet er uundværlig til hele processen. Dryp af på køkkenrulle, og spis straks med flagesalt.
- Du kan få salvie med ekstra store blade, bredbladet salvie, og den er nemmest at arbejde med, men almindelig salvie kan også bruges.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter