Store saftige kanelsnegle med marcipan

Store saftige kanelsnegle med marcipan

Kanel i kager dufter og smager af jul ♥

16 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • Fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 100 g ren rå marcipan
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Chokoladeglasur:
  • ½ dl vand
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • ca. 4 dl flormelis

  1. Udrør gæren i vandet. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  2. Rør smør, marcipan, farin, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 16 skiver ca. 2½ cm tykke. Læg skiverne på bagepapir. Giv dem et lille tryk. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  3. Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
  4. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede snegle med en ske.