Kylling

Verdens bedste kyllingelasagne

Den mest fantastiske kyllinge lasagne med cremet bechamelsauce.

Verdens bedste kyllingelasagne

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid

(4 pers.)

2 porrer

2 fed hvidløg

300 g jordskokker

500 g kyllingebryst uden

skind og ben

2 spsk. olivenolie

1 dl bouillon

salt og peber

4 kviste frisk estragon

Bechamelsauce

6 dl mælk

2 spsk. hvedemel

½ tsk. stødt muskatnød

100 g revet mozzarella

salt og peber

1 kugle hel mozzarella

ca. 9 fuldkornslasagneplader

1 lille glas basilikumpesto

1. Skyl porrerne, og skær dem i tynde ringe. Hak hvidløget fint.

2. Skræl og skær jordskokkerne i små tern, ca. 1 x 1 cm. Skær kyllingekødet i små tern, ca. 1 x 1 cm.

3. Varm halvdelen af olien i en gryde, og svits grønsagerne et par minutter. Tag grønsagerne op.

4. Varm resten af olien, og brun kyllingekødet. Tilsæt grønsager og bouillon, og kog op. Smag til med salt, peber og hakket frisk estragon.

5. Varm 5 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring, og kog saucen i ca. 3 min. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost, og smag saucen til med salt og peber.

6. Fordel lagvis i et ovnfast fad lasagneplader, kylling med grønt, bechamelsauce og pesto. Top med mozzarella i skiver og pesto. Lad lasagnen hvile i ca. 10 minutter, inden den bages ved 200 grader i 30 minutter.

TIP

Du kan også bruge almindelige lasagneplader.

► SE OGSÅ: Mexiburger med kylling og mangosalsa

► SE OGSÅ: Kylling saltimboca med salat af sorte ris

► SE OGSÅ: Ovnstegt kylling med spicy rabarberchutney og salat