Vitello tonato

Vitello tonato

En superlækker ret med cremet tunsauce, der hører hjemme på dit italienske bord.

10

Ingredienser

  • 400 g kalveklump
  • 1 dåse tun
  • 3 dl mayonnaise
  • 1 lille glas kapers
  • 6 ansjosfileter
  • 10 små tomater, gerne daddel-tomater
  • 1 lille bundt persille
  • frisk basilikum og sorte oliven til pynt

Sådan laver du vitello tonato:

  1. Puds kalveklumpen for sener og fedt. Brun den af på panden, og steg den færdig i ovnen ved 180 grader i ca.10 minutter. Lad kødet hvile i køleskabet 3 timer.
  2. Blend tun og mayonnaise sammen med lidt af olien fra ansjoserne og lidt af eddiken fra kapers, og smag til med citron, salt og peber.
  3. Skær kalvekødet ud i ca. 2 mm tynde skiver, smør tun-mayonnaisen over og dekorer med kapers, persille, ansjoser, basilikum og oliven.