Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger

Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger

6 personer

Ingredienser

  • 700 g modne tomater
  • ½ agurk
  • 1 gul
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rød chili
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 3 dl vand
  • Kammuslingespyd:
  • 12 store kammuslinger
  • 6 spyd
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • Pynt:
  • ½ gul peberfrugt i tern
  • ½ rød peberfrugt i tern
  • ½ agurk i tern og bredbladet persille

  1. Skold tomaterne, og flå dem. Skær 2 af tomaterne i små tern, og gem dem. Skræl agurken, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i mindre stykker. Rens chilien for stilk, kerner og hvide hinder. Skær chilien i mindre stykker. Er den meget stærk, så kom kun noget af den i retten.
  2. Skær resten af tomaterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med agurk, peberfrugt, chili, hvidløg, olie, æbleeddike, sukker, salt og peber. Blend det hele sammen, til det er jævnt.
  3. Kom suppen i en skål med tætsluttende låg. Kom tomattern og vand i. Stil suppen i køleskabet et par timer. Rør suppen igennem, og smag evt. til med lidt mere salt, peber og sukker.
  4. Stik kammuslingerne på spyd. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en grillpande. De skal kun steges et par min. på hver side.
  5. Portionsanret suppen. Pynt med tern af peberfrugt og agurk. Læg spyddene over, og drys med persille.