Perfekt til jul: Skøn orange gløgg
Den søde juletid står for døren, og hvad er bedre at skylle julens sager ned med end et glas gløgg? Her får du opskriften på den lækreste orange gløgg.
4-6
Total:14 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 100 g sultana rosiner
- 2 dl god brændevin (her er brugt Frederiksdal Kirsch)
- Saft af 2 clementiner
- 4 dl god æblemost
- ½ -1 dl rørsukker
- 3-4 stjerneanis
- 1 flaske tør hvidvin
- Desuden: skiver af clementin
Sådan gør du
- Læg rosinerne i brændevin i en lille tætlukket beholder på køl i mindst 1 døgn.
- Kom clementinsaft, æblemost og sukker i en gryde med stjerneanis. Kog op i 3-4 minutter.
- Kom hvidvin i, og varm forsigtigt gløggen op, men sørg for, at den ikke koger, så koger alkoholen væk. Tag den af varmen. Vend rosiner i sammen med den brændevin, de ligger i, og servér straks i store glas eller kopper. Pynt med en clementinskive.