Othellokage

Othellokage

Othellokagen er opkaldt efter Shakespeares drama.

(10 pers.)

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 120 g hvedemel
  • Makrondej:
  • 80 g smuttede mandler
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • Kagecreme:
  • 2½ mælk
  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Samt:
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 150 g ren rå marcipan til kant og evt. lidt flødeskum til toppen på kagen

  1. Kagebunde: Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetaksalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 2 smurte sliplet-lagkageforme 24 cm i diameter, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Makronbunde: Hak mandlerne fint i foodprocessoren. Pisk hviden til skum. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengs. Vend mandlerne i.Fordel makronbunddejen på en tegnet cirkel 24 cm i diameter på bagepapir. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bunden. Fjern forsigtigt bagepapiret.
  4. Creme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  5. Læg først makronbunden og halvdelen af cremen, herefter en lagkagebund og resten af cremen. Slut med 1 lagkagebund. Lav chokoladeglasuren (opskrift herunder), og fordel den på kagens top. Udrul marcipanen til en kant, som lægges omkring kagen. Pynt evt. med små toppe af flødeskum. Kakaoglasur: 200 g flormelis 2 spsk. kakao 3-4 spsk. kogende vand Rør flormelis, kakao og vand til en jævn glasur.