Othellolagkage

Othellolagkage

Kagen har fået sit navn efter Shakespeares drama „Othello“. Lagkagenbestår af makron- og lagkagebunde, vaniljecreme og chokoladeglasur.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Bage/kogetid: ca. 20 min.
  • Trækketid: evt. et par timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 3 lagkagebunde (kan evt. købes færdigbagte)
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. lidt smør til formen
  • Sukkerlage:
  • 1 1⁄2 dl sukker + 1 1⁄2 dl vand
  • 2 spsk frugtbrændevin
  • Vaniljecreme:
  • 1⁄2 stang vanilje
  • 1⁄2 liter sødmælk
  • 50 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 25 g majsstivelse
  • 5 blade husblas
  • 2 1⁄2 dl piskefløde (flødeskum)
  • 250 g makroner
  • Chokoladeglasur:
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • ¾ dl vand
  • Pynt: 5 dl piskefløde (flødeskum)

  1. Lagkagebunde:
  2. Pisk æg og sukker tykt og skummende ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en smurt springform. Bag i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min., til kagen er gennembagt. Afkøl kagebunden på en bagerist. Flæk kagen til tre bunde.
  4. Sukkerlage:
  5. Kog en sukkerlage, og smag den evt. til med likør eller brændevin.
  6. Vaniljecreme:
  7. Flæk vaniljestangen og kom kornene og det tomme stykke vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
  8. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand ca. 5 min. Tryk vandet ud af husblasbladene mellem fingrene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Lad vaniljecremen køle lidt af, og vend flødeskummet i
  9. Saml othellolagkagen:
  10. Knus makronerne og læg dem i bunden af en lagkagering eller ringen fra en springform på et kagefad. Stænk med lidt sukkerlage.
  11. Læg en tredjedel af cremen ovenpå, derpå en lagkagebund, der stænkes, et nyt lag creme osv. Læg en lagkagebund øverst og stænk med den sidste sukkerlage. Lad lagkagen trække køligt nogle timer eller til næste dag.
  12. Chokoladeglasur:
  13. Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog vand og flormelis sammen i en gryde og rør det langsomt i chokoladen i en stråle. Rør, til glasuren har en tykflydende konsistens.
  14. Smør et jævnt lag chokoladeglasur på toppen af lagkagen, og pynt siderne af kagen med flødeskum.