Ovnbagt æggekage med bacon og ost

Ovnbagt æggekage med bacon og ost

Man går aldrig galt i byen med hjemmelavet ovnbagt æggekage. Her får du en opskrift med bacon og ost.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Bagetid:
  • 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 æg
  • 3 spsk mel
  • 250 g hytteost eller fromage frais
  • 125 g revet ost
  • 150 g kogt skinke eller ristet bacon (i tern eller strimler)
  • (salt og) peber
  • Tilbehør: færdigkøbt tomatsalsa og koriander eller persille

  1. Tænd ovnen på 180 grader og smør en form (ca. 22x22 cm) med smør.
  2. Pisk æggene sammen med mel og hytteost/ fromage frais og tilsæt revet ost og skinke eller bacon.
  3. Krydr med (salt og) peber og fyld massen i formen.
  4. Bag den midt i ovnen i 35-45 min. – til den akkurat er gennembagt – tjek med en tandstikker.
  5. Lad æggekagen afkøle lidt, før den skæres i passende stykker og anrettes på et fad med salsa på toppen eller ved siden af i en skål.
  6. Pynt med frisk koriander eller persille.