Ovnbagt æggekage med bacon og ost

Ovnbagt æggekage med bacon og ost

Man går aldrig galt i byen med hjemmelavet ovnbagt æggekage. Her får du en opskrift med bacon og ost.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Bagetid:
  • 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 æg
  • 3 spsk mel
  • 250 g hytteost eller fromage frais
  • 125 g revet ost
  • 150 g kogt skinke eller ristet bacon (i tern eller strimler)
  • (salt og) peber
  • Tilbehør: færdigkøbt tomatsalsa og koriander eller persille

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180 grader og smør en form (ca. 22x22 cm) med smør.
  2. Pisk æggene sammen med mel og hytteost/ fromage frais og tilsæt revet ost og skinke eller bacon.
  3. Krydr med (salt og) peber og fyld massen i formen.
  4. Bag den midt i ovnen i 35-45 min. – til den akkurat er gennembagt – tjek med en tandstikker.
  5. Lad æggekagen afkøle lidt, før den skæres i passende stykker og anrettes på et fad med salsa på toppen eller ved siden af i en skål.
  6. Pynt med frisk koriander eller persille.