Ovnbagt fisk med hollandaise og grønsager

Ovnbagt fisk med hollandaise og grønsager

Lækker bagt hvid fisk med citron-hollandaise og rosenkål.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bage/kogetid: ca. 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 600 g hvid fisk i filet (torsk eller sej)
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 250 g rosenkål (pillede, halve)
  • 5-6 gulerødder (stave)
  • Citron-hollandaise:
  • 150 g smør (smeltet, evt. klaret, se tip nederst)
  • 3 friske æggeblommer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • lidt salt
  • Tilbehør:
  • Aspargeskartofler og citronbåde

  1. Skær fisken ud i fire stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade.Bag fisken i en 200 grader varm ovn ca. 15 min., til den er hvid og gennemvarm.
  2. Kog rosenkål og gulerødder i letsaltet vand 4-5 min., til de er tilpas møre. Lad vandet løbe af i et dørslag.
  3. Citron-hollandaise: Piskæggeblommerne medcitronsaft og salt i en skål over et kogende vandbad. Er man hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset.
  4. Pisk kraftigt, til æggemassener tyk og cremet. Tag gryden fra varmen. Hæld det smeltede smør i æggemassen underpiskning. Først dråbepå dråbe og derefter i en tynd stråle. Sovsen må ikke blive mere end 70 grader varm, da den så kan skille. Smag til med salt, peber ogcitronsaft.
  5. Sovsen skal serveres, mens den er varm og frisklavet, men den kan holdes varm i et lunt vandbad.
  6. Anret fisken med grønsager, kogte kartofler, hollandaiseog citronbåde.