Paella med rejer og edamamebønner fra Hjemmet

Paella med rejer og edamamebønner

Tag en tur til Spanien hjemme i dit eget køkken!

Har du været på ferie i Spanien, har du garanteret prøvet at sætte en pande med sydende varm paella til livs. På en tur til Barcelona havde jeg fornøjelsen af at smage adskille variationer af retten, da de fleste restauranter med respekt for sig selv, havde paella på menukortet. Ja, selv den mindste taverna med respekt for sig selv serverer den spanske specialitet.

Og kvaliteten varierer – fra den usleste turistfælde med dårligt kød og slatne grøntsager til den rene gudespise med friske skaldyr, hvidvin og ægte safran. Så man må se sig for og evt. notere de gode adresser til næste visit – eller lave paellaen selv!

I denne paella har jeg blandet mine favoritingredienser og f.eks. tilsat en del grøntsager i form af edamamebønner og rød peberfrugt. Det gør den knapt så tung. Og sammen med kylling og kæmperejer er det svært ikke at komme i sommerstemning. Servér evt. en kølig hvidvin til, eller prøv min hurtige opskrift på sangria KLIK HER

4 personer

Arbejdstid: 25 min. 

Koge-/stegetid: ca. 30 min. 

300 g kyllingefilet

200 g kæmperejer (evt. fra frost) 

5 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

½ spsk. stærk paprika

0,5 g safran

2 røde peberfrugter

4 dl risottoris

1 dåse hakkede tomater (4 dl, økologiske) 

6 dl vand

1 dl hvidvin

3 spsk. kyllingefond (grøntsagsfond)

200 g edamamebønner

salt og peber

Tilbehør: citronbåde

1. Tø rejerne op (hvis de er frosne), og lad dem dryppe godt af.

2. Skær kyllingefileterne i 4 stykker hver, og brun dem i olie på en stor pande med høje sider i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.

3. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, paprika, safran, peberfrugt skåret i små tern og ris. Steg i et par min., og tilsæt tomater, vand, hvidvin og fond. Kog retten op under låg, og lad den simre i ca. 20 min., til risene er møre.

4. Tilsæt de afdryppede rejer og edamamebønner, og varm retten godt igennem uden at røre for meget.

5. Servér paellaen med citronbåde.

Tip: I stedet for risottoris, kan du bruge grødris.