Pærekage med kokos-topping

Pærekage med kokos-topping

Pærer er dejlige at bruge i det søde bagværk. Her er pærekagen toppet med lækker kokos. Du kan også sagtens udskifte pærerne med blommer eller anden frugt.

1 kage/ca. 15 stykker

Total:1 time 30 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Kage:

  • 100 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. salt
  • 1½ dl mælk (eller kærnemælk)
  • 3-4 modne pærer (350 g renset)
  • 75 g valnøddekerner
  • 2 spsk. mel

Kokostopping:

  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 150 g kokosmel
  • 3-4 spsk. mælk (eller fløde)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør og sukker cremet i 3 min., og pisk æg, ahornsirup og vaniljesukker i.
  3. Sigt mel sammen med bagepulver og krydderier, og tilsæt salt. Vend melet i dejen skiftevis med mælken.
  4. Skræl og udkern pærerne, og skær dem i små stykker. Hak valnødderne groft. Vend pærer og nødder sammen med 2 spsk. mel, og rør det i dejen.
  5. Fyld dejen i en smurt bradepande (20x30 cm), og bag kagen midt i ovnen i 30-35 min., til den er gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 225 grader.
  6. Topping: Smelt smør og farin i en gryde, og rør ahornsirup, kokosmel og mælk i. Fordel toppingen på den færdigbagte kage, og sæt den i ovnen i ca. 8 min., til den er gyldenbrun. Afkøl kagen i formen på en rist.

Tip:

En supersaftig kage bagt med pærestykker og valnødder - og lækker kokostopping.