Pasta med græskar og bacon

Pasta med græskar og bacon

4 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon i tern
  • 6 fed hvidløg
  • 500 g græskar eller courgette
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g pasta, f.eks. spaghetti
  • Pynt:
  • friskrevet parmesan og evt. oliven og basilikum

  1. Kom bacon, hele upillede hvidløgsfed og græskarkød i tern i et smurt ovnfast fad. Stil det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min., til græskarkødet er mørt. Courgetter skal kun have 20 min. Tag hvidløgsfeddene op, og pres indholdet ud af dem.
  2. Bland olivenolie, hvidløgsmasse, citronsaft, chili og sukker i en skål.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte. Kom den tilbage i gryden, og bland livenolieblandingen i sammen med græskar og bacon. Fordel retten i dybe tallerkner, og pynt med friskreven parmesan og evt. oliven og basilikum.