Pasta med tomatbagte muslinger
Det er en ganske nem og velsmagende ret, hvor sovsen simrer i ovnen, mens du renser muslingerne, og muslingerne passer sig selv i ovnen, mens du koger pasta og hakker persille.
4 personer
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 1½ kg friske muslinger
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dåse hakkeder tomater
- 3 spsk. saltede kapers
- ½ citron (øko)
- ½ tsk. chiliflager
- 1 bundt bredbladet persille
Endvidere:
- 400-500 g tør, kort pasta (f.eks. penne)
Tilbehør:
- ovnbagt blomkål (se tip)
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem blanke olivenolie i en stor stegegryde, der kan gå i ovnen. Tilsæt tomater, skyllede kapers, fintrevet citronskal og chiliflager. Giv det et opkog, og sæt gryden i ovnen i 20-25 min.
- Skrub og skyl muslingerne grundigt i flere hold koldt vand, fjern ”skægget” og kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank i bordet. Læg de rensede muslinger ovenpå sovsen i gryden efter de første 20-25 min., og dæk med låg. Bag retten i 10-15 min. – til muslingerne har åbnet sig – se til dem hvert 5 min. (nogen kan være lidt længere om at åbne sig).
- Sæt 3 liter vand og 2 spsk. groft salt over at koge. Skyl og hak persillen.
- Tag gryden ud af ovnen, og tag evt. muslingerne ud af skallerne – kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Kog pastaen ”al dente” (med bid) efter pakkens anvisning, og vend den afdryppede pasta sammen med muslinger og sovs.
- Smag til med citronsaft, salt og peber, og drys med persille. Server direkte fra gryden i dybe tallerkner med ske og gaffel.