Pasta Sugo: Den berømte italienske nationalret
En hurtig og lækker version af den berømte italienske nationalret, “pasta al sugo” - her tilsat en krydret chorizo-pølse for ekstra smag. Sugo er italiensk og dækker traditionelt over en sauce med bl.a. tomater. Få her opskriften på pastapenne med krydret pølsesugo.
4 personer
Ingredienser
Pasta
- 300 g pasta f.eks. penne
Pølse-sugo:
- 2 løg, gerne sommerløg
- 6 tomater
- 100 g pølse, gerne chorizo
- 75 g sorte oliven uden sten
- 4 spsk. olivenolie
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. friskhakket rød chili
- 3 spsk. kapers
- Salt og peber
Pynt:
- 1 dl friskreven parmesanost
- 2 dl friske basilikumblade
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
- Pølsesugo: Hak løgene. Skær tomaterne i små tern. Skær pølsen i små tern. Skær oliven i kvarte.
- Svits løg og pølsetern i olivenolie. Tilsæt hvidløg og chili, og svits kort med. Kom oliven og kapers i, og svits det kort med. Kom tomaterne i, og kog det kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Vend pastaen i sovsen. Kom retten på et fad eller i tallerkner, pynt med parmesan og frisk basilikum.