Julens dejligste plumkage

Julens dejligste plumkage

En god gammeldags juleklassiker - prøv at bage en saftig plumkage med masser af fyld og gode sager. Opskriften på plumkage får du lige her:

12 portioner

Total:2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 150 g sultana (lyse rosiner)
  • ¾ dl cognac, brun rom el. appelsinjuice
  • 250 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g valnøddekerner
  • 100 g hakket sukat
  • 100 g hakket syltet pomeransskal (el. appelsinskal)
  • 100 g cocktailbær
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. brun rom el. appelsinjuice
  • Drys:
  • guldstøv

Sådan bager du plumkagen

  1. Læg rosinerne i blød i cognac, rom eller appelsinjuice mindst et par timer eller natten over.
  2.  Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt kornene af vaniljestangen og fintrevet appelsinskal.
  3.  Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
  4. Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
  5. Tilsæt de udblødte rosiner, hakkede valnødder, sukat, pomerans- eller appelsinskal og cocktailbær.
  6.  Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1½ liter. Lav et 2 cm dybt snit på langs i midten af kagen.
  7. Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når man stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på en bagerist.
  8.  Rør glasuren sammen og pynt kagen. Drys med guldstøv.