Pølsehorn med rødkålscoleslaw
Pølsehornene er nemme at have med i madpakken - både din og ungernes!
16 stk. pølsehorn
Ingredienser
- 3,5 dl lunken vand
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 20 g skummetmælkspulver
- 2 spsk olie
- 60 g havreklid
- 50 g fibersund
- 220-250 g hvid hvedemel
- 2 spsk sesamfrø
- 16 pølser, f.eks. Løgismose
- Salat til 2 personer
- 100 g spidskål
- 100 g rødkål
- 100 g kvark
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk rapsolie med citron
- 1 tsk karry
- ½ tsk stødt muskat
- 2 spsk nigealla frø
- revet citronskal (øko) og 1 spsk citronsaft
- evt. 3-5 drb flydende sødemiddel
Sådan laver du pølsehorn med rødkåls-coleslaw
- 1. Tag en stor skål, da dejen hæver meget.
- 2. Rør gæret ud i det lunkne vand.
- 3. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør grundigt i dejen til melet er rørt godt ud. Stil dejen til hævning ca. 6 timer.
- 4. Del pølserne, så du får 16 stykker. Tag en portion dej med to spiseskeer, og gør dem våde med vand. Tryk dejen ud over pølsestykket. Lav i alt 16 pølsehorn.
- 5. Bag pølsehornene i ovnen i 25-30 min ved 200 grader.
- 6. Snit kålen i tynde strimler. Vend det i kvark, mayonnaise, karry, olie, stødt muskat, salt og peber. Rist nigellafrøene på en tør mande med mandler. Lad det køle af. Vend nigeallafrøene i salaten og hak mandlerne og drys dem over.
- 200 kcal pr pølsehorn
- 230 kcal pr portion med salat
- Prøv også lammecurry med kikærter