Pølsehorn med rødkålscoleslaw

Pølsehorn med rødkålscoleslaw

Pølsehornene er nemme at have med i madpakken - både din og ungernes!

16 stk. pølsehorn

Ingredienser

  • 3,5 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk salt
  • 20 g skummetmælkspulver
  • 2 spsk olie
  • 60 g havreklid
  • 50 g fibersund
  • 220-250 g hvid hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
  • 16 pølser, f.eks. Løgismose
  • Salat til 2 personer
  • 100 g spidskål
  • 100 g rødkål
  • 100 g kvark
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk rapsolie med citron
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk stødt muskat
  • 2 spsk nigealla frø
  • revet citronskal (øko) og 1 spsk citronsaft
  • evt. 3-5 drb flydende sødemiddel

Sådan laver du pølsehorn med rødkåls-coleslaw

  1. 1. Tag en stor skål, da dejen hæver meget.
  2. 2. Rør gæret ud i det lunkne vand.
  3. 3. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør grundigt i dejen til melet er rørt godt ud. Stil dejen til hævning ca. 6 timer.
  4. 4. Del pølserne, så du får 16 stykker. Tag en portion dej med to spiseskeer, og gør dem våde med vand. Tryk dejen ud over pølsestykket. Lav i alt 16 pølsehorn.
  5. 5. Bag pølsehornene i ovnen i 25-30 min ved 200 grader.
  6. 6. Snit kålen i tynde strimler. Vend det i kvark, mayonnaise, karry, olie, stødt muskat, salt og peber. Rist nigellafrøene på en tør mande med mandler. Lad det køle af. Vend nigeallafrøene i salaten og hak mandlerne og drys dem over.
  7. 200 kcal pr pølsehorn
  8. 230 kcal pr portion med salat
  9. Prøv også lammecurry med kikærter

Tip:

Pølsehornene kan fryses!