Pølsehorn med rugmel
Den daglige madpakke skal gerne kunne laves hurtigt og nemt ogsamtidig være sund og velsmagende. Prøv disse lækre pølsehorn med rugmel.
40 stk. pølsehorn
Ingredienser
- Pølsehorn med rugmel
- Dej:
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 dl rugmel
- 6 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tørret rosmarin
- 250 g kyllingecocktailpølser 9 % fedt
- ½ dl mælk
Sådan laver du pølsehorn med rugmel
- 1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt rugmelet. Kom hvedemelet i lidt ad gangen sammen med salt, olie og rosmarin. Rør dejen rigtig grundigt igennem, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1-1½ time.
- 2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord (kom godt med mel på bordet). Del dejen i 5 klumper. Form dejen til boller, og rul dem ud, og skær 8 trekanter af hver dej.
- 3. Læg en cocktailpølse på hver, og rul trekanten sammen til et horn. Læg hvert horn på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 15 min. Pensl hornene med mælk.
- 4. Bag pølsehornene ved 200 gr. varmluft i 15 min. Server f.eks. pølsehornene med ketchup, grønsagsstave og cherrytomater. Tag et par stykker op af fryseren, og kom dem i madpakken.