Pølsehorn med rugmel

Pølsehorn med rugmel

Den daglige madpakke skal gerne kunne laves hurtigt og nemt ogsamtidig være sund og velsmagende. Prøv disse lækre pølsehorn med rugmel.

40 stk. pølsehorn

Ingredienser

  • Pølsehorn med rugmel
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 dl rugmel
  • 6 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 250 g kyllingecocktailpølser 9 % fedt
  • ½ dl mælk

Sådan laver du pølsehorn med rugmel

  1. 1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt rugmelet. Kom hvedemelet i lidt ad gangen sammen med salt, olie og rosmarin. Rør dejen rigtig grundigt igennem, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1-1½ time.
  2. 2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord (kom godt med mel på bordet). Del dejen i 5 klumper. Form dejen til boller, og rul dem ud, og skær 8 trekanter af hver dej.
  3. 3. Læg en cocktailpølse på hver, og rul trekanten sammen til et horn. Læg hvert horn på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 15 min. Pensl hornene med mælk.
  4. 4. Bag pølsehornene ved 200 gr. varmluft i 15 min. Server f.eks. pølsehornene med ketchup, grønsagsstave og cherrytomater. Tag et par stykker op af fryseren, og kom dem i madpakken.