Opskrift på popcakes med kransekage

Kransekagepopcakes

Når klokken slår 12, og champagnen hældes op, så er der intet bedre end at stå med en sød, sprød og blød hjemmebagt kransekage i hånden. Og hvem siger, at din kransekage ikke kan være på pind? Her har vi lavet de fineste popcakes af kransekage til nytårsaften.

12 popcakes

Total:1 time

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 100 g smuttede, fintmalede mandler
  • 100 g sukker
  • 1 æggehvide
  • ½ tsk. mandelessens (kan udelades)
  • Pynt:
  • 200 g hvid chokolade
  • 12 popcakespinde (f.eks. fra specialkoebmanden.dk)
  • evt. lidt sølvkagedrys "Dust" (f.eks. fra shop.millmortar. com)

Sådan laver du popcakes med kransekage

  1. 1. Riv marcipanen på råkostjernet. Pisk malede mandler, sukker, marcipan, æggehvide og mandelessens i 3-4 min., til det er en jævn blanding. Lad dejen hvile tildækket 3-4 timer eller natten over i køleskabet.
  2. 2. Form dejen til ca. 12 kugler med en diameter på 4 cm. Fordel dem på bagepapir på en bageplade.
  3. 3. Bag kagerne på midterste ovnribbe ved 180 gr. ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist. Afkøl dem helt. Sæt en pind i hver.
  4. 4. Hak den hvide chokolade fint. Smelt ⅔ af den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af chokoladen i, til den er smeltet.
  5. 5. Dyp kagekuglerne i chokolade, og stil dem i en skål med sukker, til chokoladen er stivnet.
  6. 6. Pynt evt. med et lille drys sølvkagedrys ved servering.
  7. TIP: Kan du ikke skaffe popcakespinde, kan du bruge sugerør af pap, som du klipper over i to eller tre stykker. 
  8. SØDT NYTÅR: Servér dine kransekagepopcakes sammen med en champagnemojito