Porretærte
(1 tærte)
Ingredienser
- 30 g letmayonnaise
- 30 g mel
- salt
- Porrefyld:
- 100 g porrer (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (hakket)
- 5 g DDV plante 70
- 2 æg
- 30 g DDV yoghurt 7%
- salt og peber
- 75 g blandet salat
- Ælt mayonnaise og mel sammen til en dej og pres den ud i en lille tærteform.
- Forbag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
- Steg porrer og hvidløg bløde på en varm pande med lidt fedtstof.
- Pisk æg og yoghurt sammen og tilsæt lidt salt og peber.
- Kom porrer og hvidløg oven på tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
- Bag igen i ca. 20 minutter, til tærten er gylden.
- Servér tærten med en grøn salat.
- Kalorier 599 kcal
- Protein 23 g (15%)
- Kulhydrat 42 g (28%)
- Fedt 39 g (57%)
- Kostfibre 6 g
- Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank middage - året rundt".