Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg

Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege/bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1-2 porrer (fintsnittede)
  • 1 spsk koldpresset olie
  • evt. 1-2 fed hvidløg
  • 150 g frisk eller frossen hel spinat
  • 225 g fersk laks uden skind og ben
  • salt og peber
  • 3-4 spsk cremefraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 125 g butterdej (optøet)
  • 1 æg
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 gradervarmluft eller 220 grader alm. ovnvarme.
  2. Steg de rensede og fintsnittedeporrer bløde og blanke i en gryde med olie og krydr med salt og peber og evt.knust hvidløg. Tilsæt skyllede og slyngedespinatblade eller optøetspinat presset fri for væde, og varm igennem under omrøring. Fordel grønsagerne i 4 ovnfasteportionsskåle.
  3. Skær laksen i tern og krydr dem med salt og peber. Stik dem nedmellem grønsagerne.Rør cremefraiche med sennep, salt og peberog læg en skefuld i hver skål.
  4. Rul dejen ud og udstikden til 4 låg lidt større end de ovnfaste skåle. Prik dem med en gaffel, læg dem på skålene ogtryk dem til i kanten.
  5. Pisk ægget sammenmed et par skefulde vand og pensl butterdejen2 gange. Sæt skålenei ovnen 15-18 min. – til dejen er gylden oggennembagt.