Portionstærter med forårsløg og svampe

Portionstærter med forårsløg og svampe

Disse portionstærter smagerdejligt både varme ogafkølede, så de er oplagttil skovturen eller madpakken.

(6-8 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Stege-/bagetid: 45 min.
  • Fryseegnede
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
  • 2 spsk. iskoldt vand
  • Fyld:
  • 1 bundt forårsløg
  • 250 g svampe (f.eks. markchampignon og bøgehatte)
  • 15 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. friske timianblade
  • evt. 50 g parmesanost
  • salt og peber
  • Creme:
  • 2 æg
  • 2 dl fløde
  • 3 spsk. bredbladet persille
  • 1 knsp. paprika

  1. Tærtedej:
  2. Bland de 2 slags melmed salt, og hak detkolde smør i, brug evt. enfoodprocessor. Tilsæt æg,og saml hurtigt dejen medvand.
  3. Rul dejen ud på etmeldrysset bord, ogudstik den, så den passertil dine forme (10-12 cmi diameter). Læg dejen iformene, og tryk den godtind i kanterne. Skær overskydendedej fra, og prikbundene med en gaffel.Sæt dem i køleskabet i 1times tid eller i fryseren i20 min.
  4. Rens forårsløgene,og snit dem fint. Renssvampene, og skær dem imindre stykker.
  5. Brun svampene påen pande med smør, ogkrydr med knust hvidløg,timian, salt og peber. Tagpanden af varmen.
  6. Creme:
  7. Blend æggene medfløde og persilleblade, ogsmag til med paprika, saltog peber.
  8. Bag tærterne blindt(se nederst) ved 180 graderi 10 min. Fjern papir ogbønner, og bag i yderligere5 min.
  9. Vend forårsløg sammenmed svampe, og fordélblandingen i tærtebundene.Hæld cremen ved,drys evt. med friskrevetparmesanost, og bagtærterne i ca. 25 min.