Pulled pork-burger

Pulled pork-burger

Nem og meget velsmagenderet med supermørt kød, der trækkes frahinanden med 2 gafler.Det tager noget tid attilberede kødet, men dukan sagtens stege detdagen før.

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Marinering: min. 3 timer
  • Stegetid: 5 timer
  • Pulled pork:
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 spsk. farin
  • 1 spsk. groft salt
  • ½ spsk. paprika
  • ½ spsk. sennepspulver
  • friskkværnet sort peber
  • 1-2 fed hvidløg
  • Coleslaw:
  • ¼ hvidkål
  • 250 g gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • lidt bredbladet persille
  • 75-100 g mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche (eller yoghurt)
  • 1 spsk. æblevineddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • en smule tabasco
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 8 små burgerboller (eller halve grove pitabrød)
  • evt. 1 rødløg

  1. Skær synligt fedt ogsener af kødet.
  2. Bland farin med detørre krydderier og knusthvidløg, og gnid det godtind i kødet. Læg kødet ien frysepose i køleskabeti min. 3 timer og gernenatten over.
  3. Læg kødet i en stegegryde,og brun det i ovnenved 225 grader i ca. 20min. Læg låg på, skruned til 125 grader, og ladkødet stege i ca. 4 timer,til det er meget mørt.
  4. Tag gryden ud afovnen. Varm op til 225grader igen. Læg kødet påen bageplade med bagepapir,og steg det sprødt ica. 10 min. Lad det hvile i½ times tid, og riv det såi strimler med 2 gafler.
  5. Coleslaw: Skær stokken ud afkålen. Snit kålen megetfint. Skræl gulerødderne,og riv dem groft. Renspeberfrugten, og snit denfint. Skyl persillen, ogpluk den i blade, eller hakden groft. Bland grønsagernei en stor skål.
  6. Rør resten af ingrediensernesammen til endressing. Smag til medtabasco, salt og peber ogvend det i grønsagerne.Lad salaten trække i min.1 time og gerne til næstedag.
  7. Lun bollerne og fylddem med kød og coleslawog evt. lidt fintsnittetrødløg.