Pulled pork-burger
Nem og meget velsmagenderet med supermørt kød, der trækkes frahinanden med 2 gafler.Det tager noget tid attilberede kødet, men dukan sagtens stege detdagen før.
(8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Marinering: min. 3 timer
- Stegetid: 5 timer
- Pulled pork:
- 1 kg nakkefilet
- 1 spsk. farin
- 1 spsk. groft salt
- ½ spsk. paprika
- ½ spsk. sennepspulver
- friskkværnet sort peber
- 1-2 fed hvidløg
- Coleslaw:
- ¼ hvidkål
- 250 g gulerødder
- 1 peberfrugt
- lidt bredbladet persille
- 75-100 g mayonnaise
- 1 dl cremefraiche (eller yoghurt)
- 1 spsk. æblevineddike
- 2 tsk. dijonsennep
- en smule tabasco
- salt og peber
- Endvidere:
- 8 små burgerboller (eller halve grove pitabrød)
- evt. 1 rødløg
- Skær synligt fedt ogsener af kødet.
- Bland farin med detørre krydderier og knusthvidløg, og gnid det godtind i kødet. Læg kødet ien frysepose i køleskabeti min. 3 timer og gernenatten over.
- Læg kødet i en stegegryde,og brun det i ovnenved 225 grader i ca. 20min. Læg låg på, skruned til 125 grader, og ladkødet stege i ca. 4 timer,til det er meget mørt.
- Tag gryden ud afovnen. Varm op til 225grader igen. Læg kødet påen bageplade med bagepapir,og steg det sprødt ica. 10 min. Lad det hvile i½ times tid, og riv det såi strimler med 2 gafler.
- Coleslaw: Skær stokken ud afkålen. Snit kålen megetfint. Skræl gulerødderne,og riv dem groft. Renspeberfrugten, og snit denfint. Skyl persillen, ogpluk den i blade, eller hakden groft. Bland grønsagernei en stor skål.
- Rør resten af ingrediensernesammen til endressing. Smag til medtabasco, salt og peber ogvend det i grønsagerne.Lad salaten trække i min.1 time og gerne til næstedag.
- Lun bollerne og fylddem med kød og coleslawog evt. lidt fintsnittetrødløg.