Quinoasalat med små rødder

Quinoasalat med små rødder

Mmh! Prøv denne lækre sensommerret; Quinoasalat med små rødder...

Quinoasalat med små rødder

Til 4 personer

4-8 små rødbeder – behold lidt af stilken

8 små gulerødder

1 spsk. rørsukker

1 spsk. honning

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. vand

2 spsk. smør – 1 til rødbeder og 1 til gulerødder

24 hestebønner

1 håndfuld pluksalat

1 dl sort quinoa, kogt som anvist på pakken

1 lille agurk, delt i fire eller 4 helt små agurker

½ spsk. ristede sorte sesamfrø

urter til at pynte med, f.eks. syre og tallerkensmækker

Goma-dressing: (man kan også købe en god færdiglavet)

3 spsk. ristede sesamfrø

2 spsk. mayonnaise

2 spsk. riseddike

1½ spsk. soja

1 tsk. sukker

½ tsk. mirin

½ tsk. sesamolie

__________

1. Start med dressingen. Kom sesamfrø i en morter, og knus godt. Tilsæt de øvrige ingredienser, og stød med morteren, indtil dressingen samler sig.

2. Rens rødderne. Lad gerne lidt af stilken blive på. Gulerødderne skal ikke skrælles, bare børstes med en svamp under rindende vand.

3. Giv rødbederne et opkog i letsaltet vand. Skræl dem, og del dem i to eller flere stykker alt efter størrelse. Rist dem sprøde i smør. Når de er ved at være møre, tilsættes sukker, honning, æbleeddike og vand. Lad rødbederne glasere en smule.

4. Tag rødbederne op, og lad lagen koge ind til en sirup, som sættes til side.

5. Blancher hestebønner i letsaltet kogende vand – de skal bare en tur ned i vandet.

6. Rist gulerødderne i lidt smør på en pande, de skal stadigvæk have bid, når de er færdige.

7. Anret salat, quinoa, agurk og rødder på tallerken. Drys med sort sesam, og server med urter, rødbedesirup oggomadressing.

__________

TILBUD: 3 numre af BoligLiv + Green Kitchen Stories

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger

LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden