Rabarber-jordbærmarmelade
Når man bager rabarberne, får de en fantastisk karamelliseret smag, der passer godt til jordbærrene.
Rabarber-jordbærmarmelade
Tid: ca. 1 time
(ca. 3 glas)
500 g rabarber
500 g jordbær
ca. 400 g sukker
atamon
1. Tænd ovnen på 200 grader. Rengør rabarber, og skær dem i små skiver. 2. Læg rabarberne i et ovnfast fad, hæld 250 g sukker over, og bag dem i 30 minutter.
3. Nip jordbærrene, og halver dem. Hæld jordbærrene i en gryde, og hæld resten af sukkeret over. Lad dem trække, til sukkeret er smeltet.
4. Tænd for varmen, og lad det simre, til jordbærrene er møre.
5. Hæld de bagte rabarber i jordbærrene, og kog op. Skold glassene, og skyl dem evt. i atamon. Hæld marmeladen på glas.
► SE OGSÅ: Lækker rabarber-cheesecake
Annonse
► SE OGSÅ: Panna cotta med rabarber
► SE OGSÅ: Spicy rabarberchutney