Spicy rabarberchutney

Spicy rabarberchutney

God at have på lager hele sommeren til grillmaden!

SPICY RABARBERCHUTNEY

Tid: ca. 45 minutter

(ca. 3 glas)

500 g rabarber

2 ferskner

2 abrikoser

½ æble

2 rødløg

4 fed hvidløg

1 rød chili

1 grøn chili

1 cm ingefær

½ tsk. korianderfrø

¼ stang kanel

½ tsk. spidskommen

½ tsk. bukkehornsfrø

5 sorte peberkorn

½ dl cidereddike

1 spsk. balsamisk eddike

½ dl brun farin

atamon

1. Rengør rabarber, ferskner, abrikoser og æble. Skær det hele i mindre stykker, og hæld det i en gryde.

2. Pil, og hak rødløg og hvidløg. Skær chili og ingefær i tynde skiver. Hæld det hele i gryden sammen med krydderier, de to slags eddike og farin. Lad det simre, til frugterne er kogt helt ud.

3. Skold glassene, og skyl dem evt. i atamon. Hæld chutneyen på glas.

TIP

Rabarber passer rigtig godt sammen med hyldeblomstsaft, citrusfrugter, kanel og vanilje.

► SE OGSÅ: Sprød snack med rabarber-chili-gele

► SE OGSÅ: Hot rabarber-chili-gele

► SE OGSÅ: 6 lækre opskrifter med rabarber