Rabarber med hvid chokolade og lakrids
Kombinationen af syrlige rabarber, hvid chokolade og lakrids gør mig i godt humør.
Her har jeg valgt at lave en trifli med hvid chokolade blandet i flødeskummet og et drys lakrids på toppen. Jeg synes, det ser rigtig flot ud at servere dem i små glas, men du kan selvfølgelig også bare sætte én stor skål på bordet.
Skal dette være endnu lettere, kan du servere kompotten til en god vaniljeis – det smager af sol og sommer!
(4 personer)
Rabarberkompot:
500 g rabarber
ca. 300 g sukker
1 vaniljestang
Chokoladeflødeskum:
¼ liter fløde
50 g hvid chokolade
ca. 12 makroner
evt. lidt portvin
lakridspulver
Rens rabarberne og skær dem i stykker på 2 cm.
Kom dem i en gryde og drys med sukker. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom korn og den tomme stang i gryden.
Lad rabarberne koge helt ud. Det tager ca. en halv times tid. Tag gryden af blusset og køl kompotten ned.
Chokoladeskum: Varm fløden op og tag den af blusset, lige inden den koger.
Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i den varme fløde.
Køl chokoladefløden helt ned (gerne et par timer på køl) og pisk til skum – hellere for lidt end for meget.
Fordél rabarberkompotten i høje glas med et lag knuste makroner imellem – evt. stænket med lidt portvin. Kom en klat chokoladeskum på og drys med lakridspulver.