Rabarber muffins med hvid chokolade
Skønne rabarber muffins med hvid chokolade, der er nemme at lave og kan nydes med det samme.
ca. 12 stk.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- korn af 1/2 vaniljestang
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 1/2 dl smagsneutral olie
- 200 g rørsukker
- 50 g smeltet smør
- 2 dl kærnemælk
- 2 æg
- 200 g rabarber i mindre stykker
- Glasur:
- 200 g flormelis
- 1 spsk. usødet lakridspulver
- ca. 1/4-1/2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver, natron, vaniljekorn og hvid chokolade.
- Pisk olie, sukker, smør, kærnemælk og æg sammen i en skål, til det er godt blandet og massen er ensartet.
- Vend forsigtigt de tørre ingredienser i den våde blanding. Rør så lidt som muligt, så snart ingredienserne er blandet. Jo mindre du rør, jo luftigere bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud. Vend til sidst rabarberstykkerne i.
- Fyld muffinformene ca. en tredjedel op, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og ikke giver efter, når du forsigtigt trykker på dem.
- Rør glasuren sammen, og fordel på de lune muffins. Kagerne er bedst samme dag, men kan også fint holde sig friske til dagen efter i en lufttæt beholder.