Rabarberchutney med abrikos
Med sin syrlige, søde og stærke smag er rabarberchutney perfekt til grillet kød, svinekød, fjerkræ og karryretter. Rabarberchutney er også lækkert som smørelse på brødskiver og boller til sandwich med f.eks. koldt kyllingekød eller kolde skiver steg.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g rabarberstilke (uden blade)
- 100 g skalotteløg
- 2 dl æble- eller hvidvinseddike
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 2 tsk groft havsalt
- 100 g tørrede abrikoser (grofthakkede)
- 1-2 røde thai-chilier (små, stærke chilier)
- 2 tsk sennepspulver evt. kartoffelmel
- Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl stilkene. Skær dem ud i mindre stykker. Pil skalotteløg og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem sammen med eddike, farin, sukker og salt i en rummelig gryde.
- Tilsæt rabarberstykkerne og kog i ca. 5 min. ved svag varme, til rabarberne lige akkurat er møre.
- Tilsæt abrikoser, tynde ringe af chili og sennepspulver.
- Chutneyen kan evt. jævnes med lidt kartoffelmel, hvis den er for tynd. Lad chutneyen trække – gerne nogle dage – så den får mere smag.
- Chutney kan opbevares ca. 1 måned i køleskab. Der skal tilsættes konserveringsmiddel, hvis den skal opbevares længere.