Rejecocktail med majs og brøndkarse
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Stegetid:
- 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 4 majskolber
- 1+3 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 1 frisk chili
- 1 bdt frisk koriander
- 3 spsk lime- eller citronsaft
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt
- 600 g pillede rejer
- 2-3 bdt brøndkarse
- lime- eller citronskiver til pynt
- Rens majskolberne og pensl dem med olivenolie. Steg dem møre på en varm grill eller under grillen i ovnen 15-20min.
- Lad dem afkøle og skær kernerne af fra top til bund med en skarp kniv. Pil og hak rødløget fint. Befri chilien for frø og mellemvægge og hak den fint.
- Skyl korianderbladene og hak dem fint (1-2 spsk). Pisk lime- eller citronsaft sammen med vineddike og olivenolie og vend rødløg, chili og koriander i.
- Smag til med salt og vend rejer og majs i. Skyl brøndkarsen og snit den evt. lidt.
- Læg den i bunden af 8 portionsglas og fordél rejesalaten ovenpå. Pynt med koriander og evt. lime- eller citronskiver.