Risfrikadeller med kirsebærsovs

Risfrikadeller med kirsebærsovs

Arbejdstid: 25 min.Stegetid: 5 min.

4 personer

Risfrikadeller med kirsebærsovs

  • 400 g risengrød (1 dl grødris og ½ l mælk)
  • 1 æg
  • 1 usprøjtet citron
  • ½ stang vanilje
  • 1-2 spsk sukker
  • 50 g mandler (hakkede)
  • 1 æg
  • rasp
  • olie (til stegning)
  • Tilbehør: kirsebærsovs eller syltetøj

  1. Rør den kolde grød med sammenpisket æg, fintrevet citronskal, vaniljekorn og sukker. Tilsæt mandler og form massen til kugler. Læg dem i køleskabet i ½ time. Dyp kuglerne i sammenpisket æg og tril dem i rasp.
  2. Bag dem i varm olie (175 grader), til de er gyldne og sprøde (3-5 min.). Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og servér dem med kold eller varm kirsebærsovs eller syltetøj.