Risotto med ærter og tagetes

Risotto med ærter og tagetes

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Ingredienser:
  • ca. ½ l bouillon
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 2 dl risottoris (f.eks. Arborio)
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g friske ærter (i bælg)
  • 8-10 gule og/eller orange tagetes
  • 25 g parmesanost

  1. Giv bouillonen et opkog, og hold den varm.
  2. Sautér risene blanke i en gryde med olie, og tilsæt finthakket hvidløg. Tilsæt ½ dl bouillon, rør rundt, og skru ned for varmen. Lad risene simre møre i ca. 20 min., og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
  3. Bælg ærterne, og pluk kronbladene af blomsterne.
  4. Vend ærter og kronblade i den færdige risotto, og tilsæt friskrevet parmesan. Smag til med salt og peber, og nyd risottoen som grøn ret eller som tilbehør til både fisk, fugl, kød og grøntsagsretter.