Risotto med ærter og tagetes
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Ingredienser:
- ca. ½ l bouillon
- 1 spsk. jomfruolivenolie
- 2 dl risottoris (f.eks. Arborio)
- 1 fed hvidløg
- 500 g friske ærter (i bælg)
- 8-10 gule og/eller orange tagetes
- 25 g parmesanost
- Giv bouillonen et opkog, og hold den varm.
- Sautér risene blanke i en gryde med olie, og tilsæt finthakket hvidløg. Tilsæt ½ dl bouillon, rør rundt, og skru ned for varmen. Lad risene simre møre i ca. 20 min., og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
- Bælg ærterne, og pluk kronbladene af blomsterne.
- Vend ærter og kronblade i den færdige risotto, og tilsæt friskrevet parmesan. Smag til med salt og peber, og nyd risottoen som grøn ret eller som tilbehør til både fisk, fugl, kød og grøntsagsretter.