Risotto med courgette og parmaskinke

Risotto med courgette og parmaskinke

4 personer

Ingredienser

  • 1 lille courgette, ca. 250 g
  • 2 små skalotteløg
  • 300 g risottoris
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 3 spsk. fløde
  • salt, peber
  • 100 g parmaskinke i tynde skiver
  • 4 spsk. friskrevet parmesan
  • salt, peber
  • Pynt:
  • friskrevet parmesan, persille eller basilikum 

  1. Skær courgetteni 1 x 1 cm’s tern.Skær løgene i småtern. Svits courgette,løg og ris i olie i engryde, til det er klartca. 1-2 min. Tilsæten suppeskefuldkogende bouillon adgangen. Rør rundt, sårisen ikke brænderpå. Tilsæt først dennæste skefuld bouillon,når den forrigeer opsuget.
  2. Kog risottoen ca.25 min. i alt, fra dubegynder med athælde bouillon på.
  3. Rør parmesanog fløde i risottoen.Smag til med saltog peber. Fordelparmaskinken overrisottoen, og pyntmed parmesan ogpersille.