Risotto med courgette og parmaskinke
4 personer
Ingredienser
- 1 lille courgette, ca. 250 g
- 2 små skalotteløg
- 300 g risottoris
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl friskrevet parmesan
- 3 spsk. fløde
- salt, peber
- 100 g parmaskinke i tynde skiver
- 4 spsk. friskrevet parmesan
- salt, peber
- Pynt:
- friskrevet parmesan, persille eller basilikum
- Skær courgetteni 1 x 1 cm’s tern.Skær løgene i småtern. Svits courgette,løg og ris i olie i engryde, til det er klartca. 1-2 min. Tilsæten suppeskefuldkogende bouillon adgangen. Rør rundt, sårisen ikke brænderpå. Tilsæt først dennæste skefuld bouillon,når den forrigeer opsuget.
- Kog risottoen ca.25 min. i alt, fra dubegynder med athælde bouillon på.
- Rør parmesanog fløde i risottoen.Smag til med saltog peber. Fordelparmaskinken overrisottoen, og pyntmed parmesan ogpersille.