Ristede rosenkål med pocherede æg

Ristede rosenkål med pocherede æg

Jeg synes, at dette er morgenmad i verdensklasse. Elsker det simpelthen. Men er du knap så kålglad, som jeg er, kan du servere retten som en frokostret, eller som tilbehør til f.eks. fisk eller kød.

2

Ingredienser

  • Lille ret eller tilbehør 2 personer
  • 600 g rosenkål
  • lidt olivenolie
  • salt
  • 2-4 æg (alt efter sult)
  • lidt eddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 spsk mild eddike, f.eks. æble
  • 3-4 spsk olivenolie
  • lidt høvlet parmesan
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær det allernederste af rosenkålene, og kassér det. Pil de yderste blade af, og halvér kålene. Vend dem med en smule olivenolie, og grill dem på en varm grillpande, eller steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. De skal have ca. 7-10 min og tage godt med farve.
  2. Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden hen over blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud. Rør sennep med honning, eddike og olie.
  3. Anret kålene med æg, og top med dressing og parmesan. Krydr med salt og peber, og servér straks.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter