Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke

Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke

En sprød og nem hapser er altid en god start på middagen.

4

Ingredienser

  • Bagetid: 45 min.
  • Tid i alt: 60 min.
  • Creme:
  • ½ knoldselleri (500 g), skrællet og renset
  • 35 g parmesanost
  • 100 g flødeost
  • 2 spsk trøffelolie (eller olivenolie)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 4 blade hjertesalat
  • 4 skiver groft brød
  • olivenolie
  • 4 skiver lufttørret skinke
  • 1 skalotteløg (20 g)
  • friske krydderurter til pynt
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Creme:
  2. Bag knoldselleriet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Blend det bagte selleri med revet parmesanost, flødeost, trøffelolie, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.
  3. Dryp olivenolie på brødskiverne, og rist dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Læg lufttørret skinke ud på en bageplade, og rist skiverne ved 200 grader i 5 minutter.
  4. Anret ristet brød med hjertesalat, sellericreme, ringe af skalotteløg og ristet, lufttørret skinke. Pynt med friske krydderurter.