Rød thai

Rød thai

I Thailand laver man som regelselv sin currypaste. Det er lidttidskrævende, og retterne herkan sagtens laves med denfærdige fra supermarkedet.Men har du tiden og mod pådet, så lav din egen efter denneopskrift på rød carrypaste, ogoplev, hvor intens en smag dufår ud af det.

ca. 6 spsk.

Ingredienser

  • 1 spsk. korianderfrø eller 1 tsk. stødt
  • 2 kardemommefrø eller 1⁄4 tsk. stødt
  • 1⁄2 tsk. sorte peberkorn
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 5 store, røde milde chilier skal lægges i blød i koldt vand 1 time (hvis du vil have en mildere udgave kan du bruge 1 chili og 1 lille rød peberfrugt i stedet)
  • Desuden:
  • 1 tsk. hakket frisk ingefær
  • 1 spsk. hakket citrongræs, brug kun den nederste tredjedel
  • 1 tsk. reven limeskal
  • evt. 1 spsk. hakket korianderrod eller
  • 1 spsk. friske korianderblade
  • 3 spsk. hakket skalotteløg
  • 2 spsk. hakket hvidløg
  • 1 spsk. fishsauce
  • evt. 2 små, hakkede thaichilier, hvis man vil have det meget hot

  1. Rist kardemomme- og korianderfrøpå en pande, til de ergyldne, hvis du bruger stødtekrydderier, skal de ikke ristes.Kom de ristede frø i en mortermed peberkorn og salt. Støddet sammen.
  2. Rens chilierne for stilk ogkerner. Kom chilierne og deøvrige ingredienser i morteren,og stød det til en jævn masse.Du kan bruge en blender tilat findele ingredienserne medførst, og så evt. komme dem imorteren til sidst, og støde demtil en cremet masse. Tilsæt evt.lidt vand i blenderen for at fåden mikset jævn. Currypasteskal være cremet og ensartet,så er den færdig. Det kan godttage op til 30 min. at stødeden i morteren, så sæt dig godttilrette og nyd processen. Detdufter herligt af krydderierne.Det er vigtigt, at du bruger engod, stor, tung morter.