Rodfrugtmoussaka
Dene lækre moussaka er 'mad med gods i', og præcis til den slags retter er rodfrugter en skøn kilde til både velsmag og næring.
4 personer
Ingredienser
- 800 g skrællede kartofler
- 400 g hakket lammekød
- salt og peber
- 1 tsk. stødt kanel
- 2 dl rødvin
- 1 ds. cherrytomater
- 250 g pastinak
- 250 g rodselleri
- 5 dl mælk
- 3 spsk. mel
- salt og peber
- smør til fadet
- 1 dl revet ost
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på råkostjernet. Dæk dem med koldt vand.
- Svits lammekødet i dets eget fedt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra. Tilsæt salt, peber, kanel, rødvin og cherrytomater, og læg låg på. Lad det simre over svag varme, mens du ordner grønsagerne.
- Skræl rodfrugterne, og hak dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i gryden sammen med kødet, og lad det simre yderligere 10 min.
- Pisk mælk og mel sammen, og kog det op under omrøring. Sluk, når saucen er tyknet, og smag til med salt og peber.
- Læg et lag kartofler i et smurt ovnfast fad og derefter et lag af kød-blandingen. Fortsæt, til alt er brugt, hæld mælkesaucen over retten, og drys til sidst med ost. Bag moussakaen ca. 1 time ved 200 gr., og server med gulerodstzatziki.