Rodfrugtmoussaka

Rodfrugtmoussaka

Dene lækre moussaka er 'mad med gods i', og præcis til den slags retter er rodfrugter en skøn kilde til både velsmag og næring.

4 personer

Ingredienser

  • 800 g skrællede kartofler
  • 400 g hakket lammekød
  • salt og peber
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 dl rødvin
  • 1 ds. cherrytomater
  • 250 g pastinak
  • 250 g rodselleri
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk. mel
  • salt og peber
  • smør til fadet
  • 1 dl revet ost

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på råkostjernet. Dæk dem med koldt vand.
  2. Svits lammekødet i dets eget fedt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra. Tilsæt salt, peber, kanel, rødvin og cherrytomater, og læg låg på. Lad det simre over svag varme, mens du ordner grønsagerne.
  3. Skræl rodfrugterne, og hak dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i gryden sammen med kødet, og lad det simre yderligere 10 min.
  4. Pisk mælk og mel sammen, og kog det op under omrøring. Sluk, når saucen er tyknet, og smag til med salt og peber.
  5. Læg et lag kartofler i et smurt ovnfast fad og derefter et lag af kød-blandingen. Fortsæt, til alt er brugt, hæld mælkesaucen over retten, og drys til sidst med ost. Bag moussakaen ca. 1 time ved 200 gr., og server med gulerodstzatziki.