Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde

Her serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk nationalret.

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g rabarberstilke
  • 4 dl vand
  • 250 g ribs
  • 200 g solbær
  • 1 stang vanilje
  • 250 g jordbær
  • 350 g hindbær
  • ca. 150 g sukker
  • 3 spsk kartoffelmel eller frugtgrødsjævner
  • Tilbehør:
  • Piskefløde eller mælk

  1. Skær de skyllede rabarberstilke i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelenaf solbærrene. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det.
  2. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  3. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  4. Udrør kartoffelmel i lidt koldt vand eller saft. Rør det i den koghede grød, mens der røres. Lad ikke grøden koge, efter jævningen er tilsat, så bliver grøden lang i konsistensen.
  5. Kom grøden i en serveringsskålog drys med sukker, så trækker den ikke skind.