Rødgrød med jordbær og rabarber
Kan det blive mere dansk end rødgrød med fløde?
4-6 pers.
Ingredienser
- 300 g rabarber i skiver
- 500 g jordbær
- 4 dl vand
- 150 g sukker
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- Tilbehør:
- mælk eller fløde
- Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet5-10 min., og pres blandingengennem en sigte.
- Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemligikke koge, når først kartoffelmeleter tilsat, for så bliver den ”lang”.
- Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.