Opskrift på rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsinskal og kaki

Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    100 Kcal

Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 400 g rødkål
  • 2 kakifrugter
  • 1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
  • 25 g valnødder
  • skallen fra en appelsin (øko)
  • 20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 knsp stødt nellike
  • 1/2 tsk kanel
  • salt og peber

Sådan laver du rødkål

  1. 1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
  2. 2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.
  3. 3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.