Røget laks med fetamousse og peberrod

Røget laks med fetamousse og peberrod



Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 4¾ time, heraf arbejdstid: 45 min.

(6 pers.)

Ingredienser

  • Fetamousse:
  • 4 blade husblas
  • 1 dl god hønsebouillon
  • 200 g fetaost
  • 2 dl piskefløde
  • peber
  • Desuden:
  • 100 g grøn salat
  • 300 g røget laks
  • dild
  • citronbåde
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g høvlet peberrod

  1. Læg husblassen i blød ikoldt vand ca. 5 min. Knugden, og smelt den i denvarme hønsebouillon. Køl bouillonen af, til den erlunken.
  2. Kom fetaosten i en foodprocessor eller blender, ogmiks den. Tilsæt husblassen, og miks igen. Pisk fløden tilskum, og vend fetaostemassen i. Kom moussen op i enskål, og sæt den i køleskabetca. 4 timer.
  3. Lav kugler af fetamoussenmed en ske. Arranger den påtallerkner sammen med grøn salat, laks, dild og citronbåde.Dryp lidt olivenolie over. Pyntmed peberrod over laksen.