Romantisk middag for to til valentinsdag
Lav den kærligste middag til din udkårne. Strø rosenblade omkring jer og tænd et hav af stearinlys og nyd romantikken den 14. februar. Her har vi sat en smuk og romantisk menu sammen, der passer godt til en aften i stearinlyset skær. Få de 4 forrygende opskrifter til en romantisk middag på valentinsdag eller en anden god anledning lige her:
Hummersuppe
(2 personer)
- 1 hel kogt hummer på 600-700 g.
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g mel
- 3 dl hvidvin ½
- dl cognac
- 140 g tomatkoncentrat
- 1 krydderbuket samlet af timian, rosmarin, laurbærblad
- ½ tsk. cayennepeber
- 6 dl fiskebouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 bundt dild
Annonse
Sådan gør du
- Flæk hummerne med en stor skarp kniv. Placer kniven i ”kryd-set” mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet. Vær opmærksom på, at det godt kan sprøjte en del.
- Herefter skæres hummerne fra ”krydset” ned igen-nem kroppen og halen. Fjern tarmen i halen og mavesækken oppe fra hovedet (det er en lille pose).
- Tag kødet ud af hummerne. Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, og læg kødet til side i en skål, og sæt det på køl.
- Hak løg og hvidløg helt fint. Skær det grønne af porrerne, og fjern det yderste af dem. Skyl dem grundigt, og hak dem fint.
- Opvarm olien i en stor gryde. Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer. Svits ved høj varme i 5-6 minutter.
- Drys mel udover, og bland godt rundt. Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4 min.
- Tilsæt tomatkoncentrat, krydderbuket og cayennepeber. Krydr med salt og peber.
- Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simrekoge i halvtimes tid. Si suppen. Kom suppen til-bage i gryden, og varm den igennem med fløden.
- Anret suppen i skåle og fordel hummerkødet i suppen. Pynt med dildkviste.
Bønne buketter
(2 personer)
- 250 g haricots verts (grønne bønner)
- 4 skiver parmaskinke
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Nip bønnerne i begge ender.
- Damp bønnerne i spilkogende vand i 4 min. Hæld vandet fra bønnerne, og giv dem et chok med iskoldt vand.
- Fordel bønnerne i små buketter.
- Riv parmaskinke i stykker på langs, og vikl om hver bønnebu-ket.
- Opvarm olie på en pande. Steg bønnebuketterne i 4-5 min., til skinken bliver sprød. Server bønnebuketterne til kød og kartofler.
Côte de boeuf med pommes Anna
(2 personer)
Annonse
- 1 stk. oksekotelet á ca. 500 g (skåret af højrebet)
- olivenolie
- 300 g bagekartofler
- 25 g smør +1 spsk. smør til alu-forme
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- salt og peber
- 100 g rucola
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 gr. Krydr kødet med peber, og pensl med olivenolie. Brun kødet af på en (grill)pande i 3 min. på hver side.
- Steg kødet færdigt i ovnen på midterste ovnribbe i 15 min. Lad kødet hvile i 10 min.
- Skær kødet fra benet, og skær det i tynde skiver. Krydr med havsalt.
- Skræl kartofler, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål.
- Smør fire små aluforme med en spiseskefuld smør.
- Pil hvidløg, og skyl timian. Hak begge dele fint. Smelt smør i en kasserolle. Tilsæt hakket hvidløg og timian. Steg i nogle min., og tag gryden af varmen. Krydr med salt og peber.
- Hæld smørret over kartoffelskiverne, og bland godt. Læg kartoffelskiverne i lag i de smurte forme. Bag kartoflerne i 30 min., til de bliver gyldne og sprøde.
- Skyl og tør rucola. Anret pommes Anna ovenpå små bunker af rucola til kødet. Server de grønne bønner-buketter til.
Chokolademousse med valnøddekrokant
(2 personer)
Saltet valnøddekrokant:
- 50 g valnødder
- 75 g sukker
- 1 tsk. flagesalt
Mousse:
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk. smør
- 2 æg (brug pasteuriserede æg, hvis man ikke tør med rå æg)
- 25 g sukker
- 2 spsk. cognac
Sådan gør du
- Hak valnødder groft.
- Smelt sukker til en gylden karamel på en pande. Tilsæt hakkede valnødder, og vend rundt i den flydende karamel i 2 min.
- Hæld karamelmassen ud på bagepapir. Drys flagesalt udover. Lad karamellen afkøle fuldstændigt på køkkenbordet. Hak den med en skarp kniv til groft smulder!
- Smelt chokolade og smør over vandbad.
- Skil blommer og hvider fra hinanden, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker, til det er cremet og hvidt.
- Afkøl chokoladeblandingen til den er lun, før den røres sammen med cognac og de piskede æggeblommer.
- Vend forsigtigt de stivede æggehvider i. Fordel moussen i glas.
- Sæt moussen på køl i mindst 2 timer.
- Tag moussen ud af køleskabet en halv time før servering. Pynt mousserne med hakket valnøddekrokant.