Røsti med bacon og ost

Røsti med bacon og ost

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 150 g bacon (i tern)
  • 1 løg (hakket)
  • ca. 1¼ kg skrællekartofler
  • 100 g fast ost (f.eks. Prima Donna, revet)
  • Salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • Sprød salat:
  • 200 g hvidkål (fintsnittet)
  • 1 hjertesalat (groftsnittet)
  • 1 stor gulerod (tynde stave)
  • 2 forårsløg (fintsnittet)
  • 1½ dl syrnet fløde 9% eller creme fraiche 18%
  • 1 spsk vineddike eller æbleeddike
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • Salt og peber

  1. Steg baconen på enteflonpande, til den ergyldenbrun, og fedtet ersmeltet fra. Svits løgetsammen med baconen etøjeblik.
  2. Skræl kartoflerneog riv dem groft. Trykvæden let ud med hånden.Bland bacon og løgmed kartofler, ost, saltog peber i en stor skål.
  3. Varm halvdelen af olienop på en stor pande.Kom kartoffelpandekagenpå panden og trykden flad. Skru ned forblusset efter ca. 4 minutterog lad røstien simrei ca. 20 min. Sørg for, atrøstien ikke hænger fasti panden og vend denforsigtigt ud på et stortlåg eller lign.
  4. Kom olie på panden oglad røstien glide tilbagepå panden. Dryp evt.lidt olie i kanten understegningen, så den ikkebliver brændt.Steg røstien 15-20 minpå den anden side.Lad den glide ud på etskærebræt og skær denud som en lagkage meden skarp brødkniv.
  5. Bland kål, salat, gulerodog løg sammen. Rørsyrnet fløde eller crèmefraiche med eddike oghvidløg. Vend dressingensammen med salatenog smag til med salt ogpeber.Servér den varmerøstien sammen medsalaten.