Røsti med bacon og ost
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 150 g bacon (i tern)
- 1 løg (hakket)
- ca. 1¼ kg skrællekartofler
- 100 g fast ost (f.eks. Prima Donna, revet)
- Salt og peber
- 3 spsk olivenolie
- Sprød salat:
- 200 g hvidkål (fintsnittet)
- 1 hjertesalat (groftsnittet)
- 1 stor gulerod (tynde stave)
- 2 forårsløg (fintsnittet)
- 1½ dl syrnet fløde 9% eller creme fraiche 18%
- 1 spsk vineddike eller æbleeddike
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- Salt og peber
- Steg baconen på enteflonpande, til den ergyldenbrun, og fedtet ersmeltet fra. Svits løgetsammen med baconen etøjeblik.
- Skræl kartoflerneog riv dem groft. Trykvæden let ud med hånden.Bland bacon og løgmed kartofler, ost, saltog peber i en stor skål.
- Varm halvdelen af olienop på en stor pande.Kom kartoffelpandekagenpå panden og trykden flad. Skru ned forblusset efter ca. 4 minutterog lad røstien simrei ca. 20 min. Sørg for, atrøstien ikke hænger fasti panden og vend denforsigtigt ud på et stortlåg eller lign.
- Kom olie på panden oglad røstien glide tilbagepå panden. Dryp evt.lidt olie i kanten understegningen, så den ikkebliver brændt.Steg røstien 15-20 minpå den anden side.Lad den glide ud på etskærebræt og skær denud som en lagkage meden skarp brødkniv.
- Bland kål, salat, gulerodog løg sammen. Rørsyrnet fløde eller crèmefraiche med eddike oghvidløg. Vend dressingensammen med salatenog smag til med salt ogpeber.Servér den varmerøstien sammen medsalaten.