Tigerroulade med appelsincreme
En super lækker opskrift på roulade fra Bagedystens egen Micki Cheng - her får du Mickis opskrift på en flot, saftig og festlige tigerroulade med den lækreste appelsincreme i midten.
1 store roulade
Total:1 time
Ingredienser
- Rouladedej:
- ½ vaniljestang
- 130 g sukker
- 3 store æg
- 40 g mel
- 2 spsk. god kakao
- 60 g kartoffelmel
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. stødt nellike
- 1 tsk. bagepulver
- saft af 1 økologisk appelsin
- Appelsincreme:
- 2 blade husblas
- 125 g flødeost
- 25 g flormelis skal af 1 økologisk appelsin
- 1 tsk. citronsaft
- 2½ dl piskefløde
- 1 spsk. appelsinsaft
- Overtræksmarcipan:
- 200 g marcipan
- 20 g glukosesirup
- 100 g flormelis
- Pynt:
- 30 g mørk chokolade
- usaltede pistacienødder
- frysetørrede hindbær
Sådan bager du roulade
- Rouladedej: Skrab kornene af vaniljestangen, og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt – pisk i 4-5 minutter. Bland de tørre ingredienser sammen, og sigt det i æggesnapsen.
- Vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter.
- Vend bunden ud, og med toppen nedad, på et sukker- drysset stykke bagepapir. Lad den køle lidt, og træk det øverste stykke bagepapir af. Stænk bunden med appelsinsaft, og lad bunden køle af under et fugtigt klæde.
- Udblød husblassen i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, appelsinskal og citronsaft let sammen. Pisk dernæst fløden stiv, men ikke for stiv.
- Vrid husblassen, og smelt den sammen med appelsinsaft i en gryde over vandbad, og bland det med flødeostecremen under hurtig omrøring. Vend den piskede fløde i cremen.
- Rulning af rouladen: Smør rouladebunden med appelsincreme i et lag på ca. ½ cm, og rul dernæst rouladen sammen.
- Lad 2 cm af kanten tættest mod dig selv forblive fri for creme – så får du et flot snit, når den færdige roulade skæres.
- Hjælp rouladen i gang med den første del af rulningen. Træk dernæst bagepapiret mod dig selv, så rouladen nærmest ruller sig selv.
- Lad rouladen stå med sammenføjningen nedad, og lad den hvile i ca. 1 time på køl.
- Overtræksmarcipan: Ælt ingredienserne til marcipanen sammen, og stil den på køl før udrulning.
- Rul marcipanen ud i et tyndt, jævnt lag, som kan kommes rundt om hele rouladen. Skær kanten til, så marcipanen bliver flot, og rul den omkring rouladen.
- Pynt med smeltet mørk chokolade, hakkede usaltede pistacienødder og frysetørrede hindbær.
PRØV OGSÅ:Grigos mørke roulade