Rugblinis med røget laks

Rugblinis med røget laks

Når du skal servere forretten, er det en godide at stille små skåle med strimler af røgetlaks, hakket rødløg, dild og cremefraichepå bordet. Så kan hver især pynte sine egneblinis.

18-20 stk.

Ingredienser

  • Dej:
  • 2½ dl mælk
  • 10 g gær
  • 2 æg
  • 50 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 200 g røget laks
  • 1 rødløg
  • 1 bdt. dild
  • 2 dl cremefraiche 18 %

  1. Varm mælken, til den er lunken, og komden i en skål. Udrør gæren heri. Rør æggeblommer(gem hviderne), begge slags melsamt salt i. Lad dejen hæve 1 time tildækketog lunt.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem idejen. Bag blinierne i smør på en blinipande,eller bag små pandekager på en almindeligpande.