Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme

Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme

Rugbrødslagkagen er lagt sammen med rabarberkompot og kanelcreme. Det giver en frisk og fyldig smag.Arbejdstid: 50 min.Bage/kogetid: ca. 30 min.Trækketid: ca. 1 timeBundene er fryse-egnede

8 personer

Ingredienser

  • Rugbrødsbunde:
  • 6 æg (delt i hvider og blommer)
  • 250 g sukker
  • 100 g rugbrød (revet)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mandler eller hasselnøddekerner (fint hakkede)
  • smør til formene
  • Rabarberkompot:
  • 500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker)
  • 150 g sukker
  • Kanelcreme:
  • ½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
  • 6 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 1½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
  • 2 tsk stødt kanel

  1. Bunde:
  2. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og rør en æggeblomme i ad gangen.
  3. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  4. Fordel i 3 lagkageforme smurt med smør. Bag ca. 10 min. i en 220 grader varm ovn.
  5. Rabarberkompot:
  6. Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk det til og bag i ovnen 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  7. Kanelcreme:
  8. Pisk mælk evt. blandet med fløde), æggeblommer,sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Smag til med kanel. Lad cremen blive kold og vend flødeskum i.