Rustikke sandwichboller

Rustikke sandwichboller

De grove sandwichboller er saftige og grove, så de mætter godt.

Rustikke sandwichboller

Tid:

Dag 1

Fordej:

2 dl kogt afkølet vand

10 g gær

200 g fuldkornsspeltmel

(f.eks. fra Skærtoft Mølle) eller anden grov speltmel

Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Rør speltmel i væsken, og stil dejen tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2

1½ dl vand

2½ dl yoghurt naturel

1 spsk. flydende honning

1 spsk. salt

50 g hørfrø

50 g solsikkefrø

50 g græskarkerner

200 g fuldkornsspeltmel

ca. 300 g hvedemel

1 æg til pensling

drys af hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner

1. Kom fordejen over i en stor skål. Tilsæt vand, yoghurt naturel, honning, salt, hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner. Rør godt rundt.

2. Ælt først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Måske skal der tilsættes lidt mere hvedemel.

3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

4. Form dejen til boller, og læg dem på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve ca. 30 min.

5. Tænd ovnen på 200 grader. Tryk bollerne let flade med håndfladen. Pensl med sammenpisket æg, og drys med hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 min.

TIPS TIL FYLD

• salat, ost, pølse og frisk  basilikum

• salat, pate og cornichoner

• salat, hummus, semitørrede tomater og bredbladet persille

• salat, bresaola eller parmaskinke, pesto og frisk basilikum

• salat, rygeost, kartofler, tomater og purløg