Sådan bager du nøddesnegle
Her er snegle med nøddefyld, der er bagt som en smørkage, så sneglene er lige til at brække af. En hyggelig kaffekage, der også er let at tage med og dele ud af.
10-12 personer
Total:1 time 55 minutter
Arbejdstid:1 time 55 minutter
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør, smeltet
- 3 dl sødmælk
- 1 spsk. sukker
- 25 g gær
- lidt salt
- ca. 500 g hvedemel
Nøddefyld:
- 100 g blødt smør
- 75 g sukker
- 100 g hasselnøddekerner
Drys:
- Flormelis
Sådan gør du:
- Rør mælken ud i smeltet smør, og tilsæt sukker. Smuldr gæren, og rør den i, til den er opløst. Tilsæt salt og gradvist mel.
- Ælt dejen smidig og glat. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
- Nøddefyld: Rør fyldet til kanelsneglene sammen af blødt smør, sukker og hakkede nødder.
- Rul dejen ud i et stykke på ca. 40 x 20 cm. Smør fyldet på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, skær den i 10-12 tykke skiver, og sæt dem i springform (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
- Lad nøddesneglene efterhæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Bag i ca. 25 min. i en 200 grader varm ovn. Stik et træspid i midten af kagen; hvis der er rå dej på, skal den bage længere tid. Afkøl på bagerist. Drys flormelis igennem en si hen over kagen.