Sådan laver du paneer og kikærtesalat

Sådan laver du paneer og kikærtesalat

Paneer er en simpel ost, der er supernem selv at lave. Den kan bruges i en tomatsauce eller i en karrysauce, men også som her med sprøde grøntsager, kikærter og en krydret dressing, som dejligt tilbehør. Du kan lave din paneer i et par dage i forvejen. Vær obs på, at du måske skal bruge lidt mere citronsaft end opskriften angiver.

Ingredienser

  • Paneer:
  • 2 liter sødmælk
  • 75 ml citronsaft (ca. 1 ½ citron)
  • 2 tsk salt
  • Kikærtesalat:
  • 1 dl citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk chiliflager
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • 250 g kogte kikærter
  • peber
  • salt
  • 2 håndfulde mynte
  • 2 håndfulde koriander

Opskrift: Sådan laver du paneer og kikærtesalat

  1. Kog mælk op, kom citron og salt i, skru ned, og rør rundt, til mælken klumper. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis den ikke klumper inden for et minuts tid.
  2. Hæld massen i en si foret med ostelærred (eller et rent, kogt viskestykke uden parfumedunst), lad den dryppe af, og kom den i en skål med koldt vand (stadig i ostelærred). Lad den køle lidt af, klem væde fra den, og opbevar den indpakket i ostelærred i køleskab indtil brug, mindst 5 timer.
  3. Bland citronsaft, olivenolie, chiliflager, spidskommen, stødt koriander, kardemomme og kanel sammen.
  4. Skær peberfrugten i små tern, og hak løget fint. Skær din paneer i små tern, og vend den sammen med kikærter, løg og peberfrugt i dressingen. Smag til med rigeligt peber og salt, og vend groftplukkede krydderurter i til sidst.
  5. Servér straks.