Sådan laver du paneer og kikærtesalat
Paneer er en simpel ost, der er supernem selv at lave. Den kan bruges i en tomatsauce eller i en karrysauce, men også som her med sprøde grøntsager, kikærter og en krydret dressing, som dejligt tilbehør. Du kan lave din paneer i et par dage i forvejen. Vær obs på, at du måske skal bruge lidt mere citronsaft end opskriften angiver.
Ingredienser
- Paneer:
- 2 liter sødmælk
- 75 ml citronsaft (ca. 1 ½ citron)
- 2 tsk salt
- Kikærtesalat:
- 1 dl citronsaft
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk chiliflager
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- ¼ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk. stødt kanel
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille rødløg
- 250 g kogte kikærter
- peber
- salt
- 2 håndfulde mynte
- 2 håndfulde koriander
Opskrift: Sådan laver du paneer og kikærtesalat
- Kog mælk op, kom citron og salt i, skru ned, og rør rundt, til mælken klumper. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis den ikke klumper inden for et minuts tid.
- Hæld massen i en si foret med ostelærred (eller et rent, kogt viskestykke uden parfumedunst), lad den dryppe af, og kom den i en skål med koldt vand (stadig i ostelærred). Lad den køle lidt af, klem væde fra den, og opbevar den indpakket i ostelærred i køleskab indtil brug, mindst 5 timer.
- Bland citronsaft, olivenolie, chiliflager, spidskommen, stødt koriander, kardemomme og kanel sammen.
- Skær peberfrugten i små tern, og hak løget fint. Skær din paneer i små tern, og vend den sammen med kikærter, løg og peberfrugt i dressingen. Smag til med rigeligt peber og salt, og vend groftplukkede krydderurter i til sidst.
- Servér straks.
PRØV OGSÅ: Få opskriften på skinny indian style chicken